Gent Gran

Coordinadora de jubilats de Manresa 

Passeig Pere III 94 1er 1ª
08241 – Manresa
Teléfon: 93 872 89 16
e-mail : coordinadoradejubilats@coordinadoradejubilatsdemanresa.cat

Horari d´oficina: Dimarts i Divendres de 5 a 7 de la tarda.

Des de la seva fundació, l’any 1978, la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Manresa només pretén una cosa: “que la gent gran s’adongui que a partir de quan es deixa de treballar es disposa de molt més temps lliure, el qual es pot dedicar, almenys en una part, a col·laborar per tal de millorar la pròpia societat participant en activitats culturals o assistencials, sempre des del voluntarisme més estricte”.

Dit d’altra manera, la Coordinadora ha tingut sempre una inquietud molt definida: motivar la gent gran perquè es mantingui intel·lectualment activa, fomentant la formació permanent mitjançant la participació en les diverses Aules de Retrobament o en les Universitàries; fomentant les relacions intergeneracionals i el respecte al medi ambient a través de les diverses activitats fomentades des de l’Aula Lliure i vetllant perquè la gent gran sigui atesa com li correspon a tot arreu i perquè estigui ben informada de tot allò que li afecta, gestionant un dels Punts d’Informació Municipals a la Gent Gran. Des de la Coordinadora es té molt clar que:“ser persona gran vol dir entrar en una nova etapa creativa i de participació; que de cap manera és negatiu fer-se gran”.

Gent gran activa del Bages 

A través d’aquesta pàgina web volem donar difusió a totes aquelles informacions, serveis i propostes que afecten el col·lectiu de la gent gran, un dels puntals de la nostra societat, al qual hem de continuar donant veu i representació en tots els àmbits. En aquesta web hi trobareu, entre d’altres informacions, una guia de recursos de serveis socials i atenció a les persones, que serà constantment actualitzada, així com un apartat de notícies que es vol fer ressò de tots els temes referents a la gent gran.

Volem que aquest web sigui un lloc de consulta per a tothom: per a les persones grans, però també per als agents socials que treballin en aquest àmbit, i per a la resta de la societat, perquè hi trobi un espai d’informació interessant.

Fundació sociosanitaria de Manresa 

Som una fundació que es dedica a gestionar serveis i equipaments socials i sociosanitaris, preferentment a la comarca del Bages, adreçats a persones en situació de dependència, en un marc de qualitat i equilibri econòmic.

Centre de dia Manresa 

C. Circumval·lació, 60
08241 MANRESA
Tel. 93 873 40 22
centrediamanresa@fssm.cat
El centre és obert de les 8:00 del matí a les 8:00 del vespre, de dilluns a diumenge.

Residencia catalunya 

C. Bernat Oller, 14-16
08242 MANRESA
Tel. 93 872 51 85
residenciacatalunya@fssm.cat


Residencia Sant Andreu 

C. Remei de Dalt, 8-14
08241 MANRESA
Tel. 93 874 33 12
residenciasantandreu@fssm.cat


Residencia assitida Font dels Capellans 

C. Font dels Capellans, 85-87
08243 MANRESA
Tel. 93 873 51 62
fundacio@fssm.cat

 

Espai Caixa : Esplai Manresa 

Els EspaiCaixa són llocs de trobada, de relació i de participació, on s’hi fa cap per passar-hi una bona estona, participant en les activitats, llegint, conversant amb els amics, i on es pot desenvolupar un paper actiu i solidari i ser protagonista de les actuacions. També es pot practicar en companyia allò que s’ha aprés: la informàtica, la pintura, les activitats manuals, la música, el teatre, i les llengües estrangeres, entre d’altres.

Adreça:C/ Pompeu Fabra, 2 BX

Tel; 938722153


Fundació Catalunya la pedrera ; Espai social Manresa 

Des dels EspaiSocials, volem contribuir a la transformació social fomentant la participació i el voluntariat. Ens enfoquem especialment a infants, joves i persones grans, per tal de:

  • Facilitar l’èxit escolar dels nens i nenes de Catalunya, amb projectes que facilitin l’adquisició de les habilitats clau i promoguin els valors en el lleure.
  • Ajudar a les persones grans i els seus familiars perquè puguin disposar d’autonomia, amb serveis adreçats a la prevenció i atenció de la dependència lleu.

On som

Caritat, 14
08240 Manresa
Tel. 93 874 47 40
Horaris de dilluns a divendres de 10 a 13 h i de 16 a 20 h

 

 

Adreça
Carrer Circumval·lació, 60
Població
08240  Manresa
Telèfon
93 874 19 55
Fax
93 877 48 70

Horari d’atenció

De dilluns a diumenge de 10 a 13.30h i de 15 a 20.00h.Els casals de gent gran romandran tancats els dies: 1 i 6 de gener, Divendres Sant, dilluns de Pasqua, 1 de maig, 24 de juny, 11 de setembre, 12 d’octubre, 25 i 26 de desembre, les dues festes locals i de l’11 al 31 d’agost.
Funcions
Els Casals de Gent Gran són equipaments cívics orientats al benestar de la gent gran. Promouen el civisme, les relacions personals i intergeneracionals, el creixement de la persona i la seva participació social i comunitària.